ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ /20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Κ . ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ

dake logo

www.dake-yppot.gr                                                                                                                                            20   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Ανακοίνωση Π.Α.Κ.  Αρχαιοφυλάκων κι αλλαγές Αρχιφυλάκων.

 

Στις 8 Ιανουαρίου 2013 η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στα πλαίσια πάγιας και διαχρονικής τακτικής της, προέβη στην αντικατάσταση Αρχιφυλάκων σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της χώρας, αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. .

Οι τελευταίες ανάλογες τοποθετήσεις που διακρίνονταν για την μονοσήμαντη κομματική «προέλευση» των προσώπων που αφορούσαν (μέλη ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ), έγιναν τον Ιανουάριο του 2009 σε 17 περιφερειακές υπηρεσίες του πρώην ΥΠ.ΠΟ.Τ.,  ενώ ακολούθησαν κι άλλες σε μεγαλύτερο εύρος τον Μάιο του 2011 .

Η εναλλαγή προσώπων σε θέσεις ευθύνης γενικά στη δημόσια διοίκηση αποτελεί κανόνα χρηστής και ορθής διαχείρισης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και ως τέτοια διαδικασία θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Η  θέση του Αρχιφύλακα στην αρχαιολογική υπηρεσία σε ότι αφορά τον κλάδο μας αποτελεί θέση ευθύνης και προσφοράς που δεν μπορεί να εξαιρείται του παραπάνω κανόνα.

Οι πρόσφατες αλλαγές Αρχιφυλάκων στάθηκαν αφορμή για την κυκλοφορία «Ανακοίνωσης», της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Αρχαιοφυλάκων που μόνο Ανεξάρτητη δεν είναι.

Η σημερινή Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων, που συστήθηκε το 2012, από τα ίδια πρόσωπα της πάλαι ποτέ ΠΑΣΚ Αρχαιοφυλάκων για την συμμετοχή τους στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ, αποτίναξε το μανδύα της Ανεξαρτησίας και «διαπίστωσε πως οι πρακτικές του παρελθόντος οδήγησαν το Δημόσιο τομέα σε χρεοκοπία με ευθύνη του δικού της πολιτικού φορέα

Η  Π.Α.Κ., η αναβαπτισμένη ΠΑΣΚ,  παραδέχεται τους στενούς δεσμούς της,  με τα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα  τώρα πια  με τα ερείπιά του.

Οι επί χρόνια τιμητές του άκρατου κομματισμού εμφανίζονται ως επικριτές,  του δικού τους έργου.

Κύριοι της Π.Α.Κ. , της παράταξης χωρίς δομή , χωρίς υπογραφή, έχετε χάσει τον έλεγχο.

Οι ενέργειες και δράσεις  σας,  είναι  επικίνδυνες  για  τον κλάδο .

Οι  παντελώς άσχετοι με την έννοια της  Αξιοκρατίας,  την ταυτίζουν μ΄ ευκολία  με την ¨Αξιολόγηση στο δημόσιο και την θεσμοθέτηση νέων Οργανισμών¨ .

Όταν το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο στην ολότητά του,

  • Είναι απέναντι στην Αξιολόγηση που αποτελεί προθάλαμο διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων
  • Τάσσεται κατά της κατεπείγοντος χαρακτήρα μνημονιακής υποχρέωσης, περί αναδιάρθρωσης Οργανισμών Λειτουργίας Δημοσίων Υπηρεσιών που στόχο έχουν την σμίκρυνση του Δημοσίου Τομέα και πραγματοποιούνται με οικονομοτεχνικά αποκλειστικά και μόνο κριτήρια.

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων,  σε δημόσια Ανακοίνωση της,  προβάλει την «άμεση Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την θεσμοθέτηση νέων Οργανισμών» ως ζητούμενη διαδικασία για την ανάδειξη των ικανών και αναγκαίων δομών και προσώπων,  που θα ηγηθούν του νέου συρρικνωμένου δημόσιου τομέα.

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων αντί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και των εργαζομένων, ασχολείται με θέρμη με τα προβλήματα των πρώην Αρχιφυλάκων.

Ακριβώς την περίοδο που επιδίωξη του κλάδου,  θα έπρεπε να είναι η εξαίρεσή του από την όποια διαδικασία Αξιολόγησης,  η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων με  το παραλήρημα σύγχυσης καταστάσεων και εννοιών που τιτλοφορεί ¨Ανακοίνωση¨,  αποκαλύπτει τη πραγματική της κομματική ταυτότητα  και βγάζει όλο τον κλάδο στη…  «σέντρα»  γι΄ αξιολόγηση.

Μπερδεμένοι συντάκτες και κατ΄ εθισμό συκοφάντες, στρέφονται με μένος κατά της τοποθέτησης, σε θέσεις Αναπληρωτών Αρχιφυλάκων, νέων μονίμων υπαλλήλων, των οποίων πράγματι παρήλθε πρόσφατα η δόκιμη περίοδος υπηρεσίας.

Σκόπιμα δεν αναφέρεται η αναγνωρισμένη πολυετής προϋπηρεσία τους και η για πρώτη φορά τοποθέτηση εξειδικευμένου προσωπικού στο αντικείμενο της Φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων , σε θέσεις ευθύνης.

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων μπορεί να αναπολεί τις δάφνες του παρελθόντος.

Το μέλλον απαιτεί νέα πρόσωπα, νέες δομές, αξιοποίηση του εξειδικευμένου στελεχικού δυναμικού.

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων γνωρίζει ότι σε πολλά  Μουσεία και Αρχαιολογικούς  Χώρους  της  Χώρας εκτελούν χρέη Αναπληρωτών Αρχιφυλάκων συνάδελφοι με απολυτήριο δημοτικού (ΥΕ).

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων, οι κατά φαντασία τιμητές της αξιοκρατίας που ευαγγελίζονται τις διατάξεις του Υπαλληλικού κώδικα, δεν γνωρίζουν πως αντίκειται η τοποθέτηση υπαλλήλου κατώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης (ΥΕ), σε θέση ευθύνης κλάδου ανώτερης κατηγορίας εκπαίδευσης (ΔΕ) ;

Ουσιαστικά με την τελευταία της Ανακοίνωση η Π.Α.Κ. προκαλεί την αντικατάσταση των εν΄ ενεργεία αναπληρωτών Αρχιφυλάκων κατόχων απολυτηρίων τίτλων ΥΕ για την οποία η ΔΑΚΕ  ΠΕΥΦΑ  επιφυλάσσεται.

Η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων μήπως μπορεί να μας παρουσιάσει τα αξιοκρατικά εκείνα κριτήρια βάσει των οποίων τοποθετήθηκαν  μέλη της, σε θέσεις Αρχιφυλάκων το 2009 ή μήπως το 2011 ;

Και τελικά,

μήπως η Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων, πρώην ΠΑΣΚ Αρχαιοφυλάκων, που ασκεί την προεδρία της ΠΕΥΦΑ την τελευταία δεκαετία, μήπως μπορεί να μας πει τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος και των εσωτερικών κανόνων ιεραρχίας στον κλάδο εκτός απ΄ το να βγάζει επαίσχυντες ανακοινώσεις κατά το δοκούν;

Η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ 

  • Εμμένει στις κατ΄ επανάληψη διατυπωμένες θέσεις της για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και θεσμοθέτηση εσωτερικού οργανογράμματος κλάδου.
  • Καταγγέλλει την Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων για τον άκρατο κομματισμό που την διακρίνει και θέτει σε κίνδυνο τον κλάδο.

Η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ

εφόσον η θέση του Αρχιφύλακα, θεσμοθετηθεί εκ νέου ως θέση ευθύνης εντασσόμενη στην διοικητική ιεραρχία, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου που αναλαμβάνει ευθύνη Αρχιφύλακα ή Αναπληρωτή Αρχιφύλακα, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση,  την σχετική κείμενη νομοθεσία ως προς την προκήρυξη θέσεων ευθύνης , την αξιολόγηση τυπικών προσόντων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων και την τελική διαμόρφωση κρίσεων μέσω Ανεξάρτητης Αρχής  (Διαγωνισμός)  και όχι Υπηρεσιακών Συμβουλίων φορέα.

Υπογραφή Ανακοινώσεων

 

 

ΔΑΚΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥΦΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ /ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013/ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΠΕΡΑΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ 2013

dake logo

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ : ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ 2013

Ολοκληρώθηκε το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών για την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων σχετικά με τον :Καθορισμό των ωρών απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες  πέραν της  εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας, καθώς και των ωρών απασχόλησης πέραν του πενθημέρου, για μόνιμο και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φυλακτικό προσωπικό των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της Γ.Γ.Π. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για το έτος 2013

Οι αποφάσεις βρίσκονται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο από 31 Δεκεμβρίου 2012,  γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα  χρονικό κενό και οι πρόσθετες αποδοχές του φυλακτικού προσωπικού ασφάλειας και λειτουργίας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων θα καταβληθούν κανονικά με τις ισχύουσες έως σήμερα διαδικασίες.

Η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για την εξέλιξη της υπόθεσης και καλεί την πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ να ανακαλέσει  την απόφασή της  για «αποχή κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες από την πρόσθετη παροχή εργασίας μας στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους από 01/01/2013 και εντεύθεν.»Υπογραφή Ανακοινώσεων

ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

CyberChimps