30-01-2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ

dake logo

 

Αθήνα 30/01/2014       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και σχετικά με την δημοσίευση ψηφίσματος στις 29-01-2014,  κατόπιν κοινής πρότασης των παρατάξεων : Π.Α.Κ. Αρχαιοφυλάκων και Δημοκρατικής Συνεργασίας Αρχαιοφυλάκων που παρουσιάστηκε στο Γενικό Συμβούλιο και στηρίζουν ανεπιφύλακτα οι παρατάξεις της ΔΑΣ και η πρωτοεμφανιζόμενη επίσημα στη ΠΕΥΦΑ  παράταξη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο ΥΠ.ΠΟ. και αφορά στην ανάδειξη θέματος καταγγελιών περί μη νόμιμων προσλήψεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και τον διενεργούμενο σχετικό έλεγχο του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο ΥΠ.ΠΟ.Α.,  η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ έχει από  14 Ιανουαρίου 2014  εκφράσει και καταθέσει επίσημα και γραπτώς στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ την ξεκάθαρη θέση της παράταξης :

Η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ αναφορικά με τον διενεργούμενο έλεγχο του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο ΥΠ.ΠΟ.Α. με αφορμή σωρεία καταγγελιών :

  • -       Στηρίζει επί της αρχής  την  απόφαση του σωματείου να καταγγείλει  κάθε  φαινόμενο  το οποίο οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια τους απασχολούμενος στο πολιτισμό  σ΄ ένα βαθύ διχασμό και πλήττει σοβαρά την ενότητα και την αποτελεσματικότητα, πολυετών  κοινών αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

  • -    Καταδικάζει απερίφραστα την ανήθικη  πρακτική  του  συλλήβδην  κατηγορώ μέσω  ανώνυμων ή ψευδώνυμων καταγγελιών  προς πάσα κατεύθυνση
  •    Στέκεται με σκεπτικισμό  και  υπευθυνότητα  έναντι κάθε επώνυμης καταγγελίας  φυσικού προσώπου, την οποία αποκλειστικά αρμόδια να διερευνήσει, αξιολογήσει και αποδώσει  ευθύνες όπου υπάρχουν,  είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στη κρίση των συναδέλφων είναι πάντα οι θέσεις  όλων των  παρατάξεων .

                                                                                                           ΔΑΚΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ 30.1.2014

CyberChimps