16.4.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ

dake logo

ΑΘΗΝΑ 16-04-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά,

  • τον απόλυτα αιτιολογημένο καταγγελτικό λόγο της ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ προς το προεδρείο και την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ ,
  • την κατ΄ επανάληψη καταψήφιση διοικητικού και οικονομικού  απολογισμού ( έτη : 2012/2013)
  • την πρόταση μομφής κατά του υφιστάμενου προεδρείου που παραμένει ανοικτή από την Τακτική γενική Συνέλευση του 2013 αφού ποτέ δεν ψηφίστηκε ως μη «προβλεπόμενη» από το καταστατικό…
  • τις Ανακοινώσεις και διατυπωμένες  προτάσεις  σχετικά με τις θέσεις της ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ σε κάθε θέμα που απασχολεί το κλάδο

Η ΔΑΚΕ δια του προέδρου της ΔΑΚΕ ΥΠ.ΠΟ. στέκεται μπροστά στο σώμα της ΠΕΥΦΑ στη Τακτική Γενική Συνέλευση της 10ης Μαρτίου 2014  για να διαθέσει το προβλεπόμενο χρόνο για την τοποθέτηση του, σε χρόνο ερωτήσεων και απαντήσεων εφ΄ όλης της ύλης.

Το υπάρχον σύστημα με μία ενωμένη διαπαραταξιακή φωνή αντιδράει απαγορεύοντας ουσιαστικά την διαδικασία.

Αναμενόμενο…..   γιατί φοβούνται τις ερωτήσεις του Σώματος και πολύ περισσότερο τις απαντήσεις!!!

Αναμενόμενο     γιατί οι ίδιοι είναι ανίκανοι να ακολουθήσουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες

Αναμενόμενο   γιατί προστατεύονται πίσω από την βιτρίνα της διαδικασίας των πολλαπλών και μακρόσυρτων χαιρετισμών, των παράλληλων τοποθετήσεων, την επίτευξη της κόπωσης του σώματος , την σκηνοθετημένη αναταραχή και την κατάληξη της ψήφισης διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από τους εναπομείναντες εν υπηρεσία χειροκροτητές.

Το έργο είναι το ίδιο σ΄ επανάληψη εδώ και χρόνια.

Η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ  καταψήφισε Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό 2014, είναι ανοιχτή στο Σώμα  και διεκδικεί σταθερά την θεσμική κατοχύρωση και αναβάθμιση του κλάδου με θέσεις  ξεκάθαρες  για όλα τα ζητήματα.

Ξεκάθαρη θέση διατύπωσε η παράταξη στα πλαίσια της διευρυμένης συνεδρίασης τη εκτελεστικής γραμματείας της ΠΕΥΦΑ την Πέμπτη 10/4/2014 με θέμα  την διαμόρφωση ωραρίων λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Θέση της ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ  προς πάσα κατεύθυνση ήταν πως η διαμόρφωση ωραρίων λειτουργίας τις συγκεκριμένες ημέρες δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα.

·         Μ. Παρασκευή 12:00-17:00

·         Μ. Σάββατο  08:00-15:00

·         Κυριακή Πάσχα Κλειστά

·         Δευτέρα Πάσχα 08:00-15:00

Θέση στην οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις  ε κ τ ό ς  του Προέδρου τη ΠΕΥΦΑ .

Την Δευτέρα 14/4/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού  στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΥΠ.ΠΟ. με την θεσμική ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΟΕ ΥΠ.ΠΟ.

Συνάντηση αποκάλυψη της “αυτοκρατορικής” παράκρουσης του προέδρου της ΠΕΥΦΑ που αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Γραμματείας και της ίδιας του της παράταξης προσχώρησε στην σύναψη συμφωνίας για την διεύρυνση ωραρίων την Μ. Παρασκευή το Μ. Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα.

Η πρόταση, που επιχείρησε να περάσει στην Εκτελεστική ο Πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ,

 η ίδια δική του,  προσωπική πρόταση,  είναι η τελική διαμόρφωση ωραρίων λειτουργίας εορτών Πάσχα.

Ακολούθησε μία ακόμη ανακοίνωση σκοπιμότητας που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την παρουσία του προέδρου της ΔΑΚΕ ΥΠ.ΠΟ. στην συνάντηση ως άλλοθι της δικής του προκλητικής τακτικής.

Η ΔΑΚΕ ΥΠ.ΠΟ. ουδέποτε συμφώνησε. Η ΔΑΚΕ ΥΠ.ΠΟ. έχει πάντα καθαρή και σταθερή θέση που δηλώνει για όλα τα ζητήματα και προς πάσα κατεύθυνση.

Την Τρίτη 15/4/2014 προβλήθηκε εκπομπή έρευνα του STAR και του δημοσιογράφου κ. Τ. Τέλλογλουμε θέμα την διαχείριση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα και τίτλο : “Ένας αρχαίος κόσμος για 3 ευρώ το κεφάλι”

Μετά από …

ü  Την  μεμψίμοιρη εμφάνιση  του προέδρου της ΠΕΥΦΑ σ΄ αυτή

ü  Την απαράδεκτη, δια στόματος προέδρου, έκθεση όλου του κλάδου και ειδικά των συναδέλφων που υπηρετούν στο  θέατρο της Επιδαύρου,

ü  Τη εμφάνιση του κλάδου που εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ,  από  τον ίδιο, ως κλάδο «ύποπτο»  για υπόγειες και εξωθεσμικές συναλλαγές με ιδιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού..

ü  Την δήλωση  άγνοιας .. «Δε ξέρω»…  «Με κάποιο τρόπο…»… για πρακτικές που ο ίδιος με οδηγίες ΤΟΥ  εισήγαγε και εμφάνιζε στους εργαζόμενους  θεσμικά κατοχυρωμένες…

ü  Την παραχώρηση του κλάδου σε δημόσια διαπόμπευση και

τελικά

ü  Την παραδοχή του επί επταετία προέδρου της ΠΕΥΦΑ και επί τριακονταετία υπαλλήλου και μόνιμου συνδικαλιστή… πως τίποτα δεν έχει αλλάξει για τριάντα χρόνια στον κλάδο… Ενώ έχουν αλλάξει τα πάντα!

Ο κλάδος από επικουρικός στην αρχαιολογική υπηρεσία  σήμερα αποτελεί :

  •   Κλάδο αναγκαίο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
  •   Κλάδο στον οποίο αναλογεί το ¼ του ανθρώπινου δυναμικού στο ΥΠ.ΠΟ.
  •  Κλάδο κινητήρια δύναμη της λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα.
  •  Κλάδο που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκε εκπαιδευτικά και εξελίχθηκε.
  •   Κλάδο που υπηρετεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό τον Ελληνικό Πολιτισμό.                                             

 Η  ΔΑΚΕ  καλεί τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ  σε παραίτηση άμεσα!

                                                                                   ΔΑΚΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ                                                                                                                   Καλή Ανάσταση…. !

ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

 

CyberChimps